GV Sarajevo jednoglasno podržalo kandidaturu Bogića Bogićevića, čeka se njegova odluka

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je jednoglasno podržalo Bogića Bogićevića kao kandidata za gradonačelnika Grada Sarajeva.

Izbor novog rukovodstva glavnog grada Bosne i Hercegovine je prethodnih dana privlačio pažnju brojnih medija u našoj državi.

Poslije prekinute konstituirajuće sjednice prije nekoliko dana i dosta političkih prepucavanja ista je nastavljena danas.

Nakon što je Jasmin Ademović, kandidat Naroda i pravde iz reda Bošnjaka, voljom gradskih vijećnika izabran za predsjedavajućeg (18 glasova), pristupilo se izboru i dopredsjedavajućih. S 20 glasova je izabran Dragan Stevanović iz SDP-a iz reda Srba, te Mirela Džahverović iz Naše stranke i iz reda ostalih s 21 glasom.

Gradsko vijeće je maločas glasalo za kandidata za gradonačelnika, a svi prisutni vijećnici su glasali za Bogića Bogićevića.

Odlučeno je da se napravi pauza u trajanju od sat vremena kako bi Bogićević saopštio svoju odluku da li prihvata funkciju obzirom da je prije nekoliko dana pismom upućenim predsjedniku Socijaldemokratske partije (SDP) Nerminu Nikšiću saopštio da se povlači obzirom na malverzacije koje su obilježile sjednicu.

Poslije tog saopštenja uslijedile su brojni zahtjevi i molbe kako političara i javnih ličnosti tako i građana upućene Bogićeviću da razmotri svoju odluku i prihvati funkciju gradonačelnika.