Hadžibegić nakon blamaže protiv Luksemburga: Preuzimam odgovornost

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u fudbalu sinoć je u meču kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo poražena od Luksemburga u Zenici rezultatom 0:2, a što je među navijačima državnog tima okarakterisano kao jedan od najvećih neuspjeha u historiji reprezentativnog fudbala.

Vidno razočarani navijači na Bilinom Polju su bh. reprezentativce ispratili zvižducima, uz skandiranja “Faruk odlazi” usmjerenih prema selektoru Faruku Hadžibegiću.

Nakon pobjede protiv Islanda na otvaranju kvalifikacija, bh. selekcija je porazom od Slovačke, Portugala i Luksemburga svela šanse za plasman na EURO na minimum.

Teško je objašnjivo ovo što nam se danas desilo. Moja obaveza kao selektora je da preuzmem odgovornost za sve. Prije tri dana protiv Portugala sam pohvalio ekipu za prvo poluvrijeme, a nakon svega nemamo pravo da se opravdavamo za ovo danas. Mnogo igrača nam je nedostajalo, bilo povrijeđeno, rano smo primili gol i sve je to uticalo na rezultat utakmice. Došli smo u veoma tešku situaciju, moramo da analiziramo prije svega fizički pad koji imamo. Danas nam je nedostajalo pet igrača i to je “luksuz” koji BiH ne može da dozvoli, jer nemamo veliki izbor kvalitetnih igrača, svaki izostanak se osjeti. Dosta njih je prestalo igrati u aprilu, maju… Nekoliko njih je tražilo da danas ne igraju, jer nisu mogli da izdrže. Prihvatam reakciju publike, koja je za mene normalna nakon ovakvog rezultata. Ako ja trebam da budem žrtva za neko bolje sutra, ja odmah potpisujem“, kazao je selektor Hadžibegić nakon sinoćnje utakmice.