Hadžibegić nakon utakmice sa Slovačkom: Boli me ovaj poraz

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je poražena u Bratislavi u susretu 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Slovačke (2:0).

Razočaran nakon utakmice je bio i selektor Faruk Hadžibegić, koji smatra da reprezentacija nije imala snage da ponovi meč protiv Islanda.

Dali smo puno emocija u prvoj utakmici, gdje smo se očito potrošili i očito ova mlada ekipa nije mogla odigrati dvije utakmice tako dobro fizički i to je ono čega sam se pribojavao. Prvo poluvrijeme je bilo veoma loše, nismo smjeli dopustiti da faktički poklonimo dva gola tako iskusnoj ekipi kao što je Slovačka. U drugom poluvremenu smo imali neke prilike, ali nismo se uspjeli vratiti u utakmicu eventualno jednim golom. Pokušavali smo naći najbolju soluciju danas, ali ovo je svakako za ozbiljne analize“, rekao je selektor Faruk Hadžibegić nakon utakmice.

Selektor je još dodao:

Nama cilj ostaje isti, ostalo je još osam utakmica. Niko iz naše grupe još nije kvalifikovan, bit će tu još dosta promjena i svakakvih rezultata. Prvo poluvrijeme je bilo za duboku analizu, pred narednu utakmicu i protivnika. Treba priznati da je Slovačka zaslužila pobjedu večeras. Nisam zadovoljan rezultatom i boli me ovaj poraz svakako.

Prvo poluvrijeme je bio pad kolektivni, svi su bili na veoma lošem nivou. Danas nisu podbacila jedan ili dva igrača nego više njih. Suviše smo se potrošili u prvoj utakmici i nismo mogli danas naći neki balans“, izjavio je Faruk Hadžibegić na press konferenciji nakon utakmice.

Narednu utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine igra 17. juna u gostima protiv selekcije Portugala.