Hadžibegić objavio spisak za prve utakmice kvalifikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine danas je objavio spisak pozvanih igrača za predstojeće okupljanje Zmajeva.

Za Hadžibegića će ovo biti prvo okupljanje i prilika za drugi “debi” na klupi bh. selekcije, a nakon što je kratko 1999. godine obnašao funkciju selektora.

Pred reprezentacijom BiH je početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024 koje će se igrati u Njemačkoj. Bh. reprezentativci će 23. marta u Zenici dočekati Island, a nakon čega će 26. marta gostovati u Bratislavi selekciji Slovačke.

Osim bh. selekcije, te Islanda i Slovačke, u grupi J se nalaze još Portugal, Luksemburg i Lihtenštajn, a plasman na prvenstvo će osigurati najbolje dvije selekcije iz 10 kvalifikacionih grupa, te domaćin Njemačka. Tri preostale selekcije će se birati kroz play-off u kome će učešće uzeti selekcije koje su ostvarile dobar plasman u prošlom ciklusu UEFA Lige nacije.

Obzirom da je reprezentacija BiH bila prva u svojoj grupi Lige B, u slučaju da ne zauzme jednu od dvije pozicije koje vode na Euro, izabranici Faruka Hadžibegića bi imali priliku da se kroz pomenuti baraž bore za jednu od preostale tri pozicije koje bi im donijeli debi na smotri najboljih evropskih selekcija.