HERC “Park prijateljstva Bajvati” organizator promocije knjige Hasana Hasanovića o Srebrenici

Udruženje SRCE-HERC “Park prijateljstva Bajvati” u petak, 17. marta, u Zavidovićima organizuje promociju knjige Hasana Hasanovića “Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću”.

Promocija će biti održana u JU “Kulturno-sportski centar” Zavidovići, a osim autora, u ulozi promotora će biti i Nermin Mujkanović, te Merjem Mujić koja će i moderirati program, dok će gost programa biti i Nezim Halilović Muderris.

Knjiga “Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću” je svjedočenje autora Hasana Hasanović koji je preživio genocid 1995. godine i svog mrtvog brata nosio više od 20 kilometara do slobodne teritorije u tokom progona Bošnjaka.

U knjizi je prepričao svoj put ka slobodnoj teritoriji, preživljavanje, dok je opisao i smrti najbližih članova porodice. U knjizi je opisao i svoju borbu da rahmetli brata Hasiba, koji je tada imao samo 20 godina, iznese na slobodnu teritoriju, dok je godinu mlađi brat Hajro ostao ubijen u blizini Buljima.

U Srebrenici su vratio 2009. godini kada je počeo raditi za Memorijalni centar Srebrenica gdje i danas djeluje nastojeći zaštiti istinu o stradanju Bošnjaka u genocidu i sačuvati sjećanja na ubijene.