Intervju: Tarik Mujkić – Učenik generacije Gimnazije “Rizah Odžečkić”

Učenik generacije Gimnazije “Rizah Odžečkić” Zavidovići je Tarik Mujkić, a čiji naporan rad i trud tokom srednjoškolskog obrazovanja nisu prošli nezapaženo, stoga smo odlučili razgovarati s njim kako bi svoja iskustva i poruke prenio mladima i generacijama koje dolaze.

Tarik Mujkić je učenik koji se istakao tokom svog četverogodišnjeg školovanja. Ostvario je izvanredne i zapažajuće rezultate na takmičenjima, imao je primjereno vladanje i jedan je od najboljih fizičara u Bosni i Hercegovini.

U nastavku možete pročitati kratki intervju s Tarikom.

Kako bi opisao svoje proteklo školovanje u gimnaziji?

Što se tiče mojih srednjoškolskih dana provedenih u gimnaziji ne mogu da vjerujem da je završeno i da je tako brzo prošlo. Proteklo je u znaku druženja sa mojim prijateljima, smijehu, učenju, pripremama za testove, pripremama za takmičenje i svemu onome svojstveno jednom učeniku.

Šta je bila tvoja najveća motivacija tokom obrazovanja?

Što se tiče motivacije tokom moga obrazovanje bila je ljubav prema fizici i svemu tome sličnom i srodnom.

Šta bi poručio budućim generacijama?

Budućim generacijama bih poručio da za ostvarenje ličnog sna treba najviše ljubavi, a naravno uz to i truda i rada koji se na kraju isplati jer u konačnici živimo svoj san.

Kakve uspomene ćeš nositi sa sobom iz srednje škole?

Uz toliko naučenih lekcija, urađenih testova, zadataka, odgovaranja i slično tome, meni će ipak u sjećanju ostati druženja sa mojim prijateljima i naši zajednički trenuci, a svakako moja škola i moji profesori će mi ostati u lijepom sjećanju.

Kakvi su tvoji ciljevi za budućnost?

Moji ciljevi i planovi u bliskoj budućnosti su da upišem Elektrotehnički fakultet u Sarajevu, a dalje će vrijeme pokazati.

Kakva su tvoja očekivanja što se tiče odlaska u Japan na Olimpijadu fizičara?

Što se tiče odlaska u Japan to je svakako kruna mog truda i rada ,a očekujem da ću proširiti prije svega poznanstva, steći nove prijatelje iz cijelog svijeta, upoznati novu kulturu, a naravno da se nadam da ću biti uspješan i uz malo sreće osvojiti neku od medalja.

Tariku, njegovim roditeljima i školi upućujemo iskrene čestitke i mnogo uspjeha u budućnosti!

Autor: Lamija Salkić