Ivan Divković: Tradicija RK Krivaja obavezuje nas sve na profesionalan rad i pristup

Poslije dugo iščekivanja ovog vikenda počinje nova sezona BH Telecom Premijer lige BiH za rukometaše, a početak sezone s nestrpljenjem očekuju i u RK Krivaja.

Na klupi zavidovićkog velikana i ove sezone će sjediti Ivan Divković, bivši igrač Krivaje i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Rukometaši Krivaje na početku sezone imaju dosta težak raspored, naročito na gostovanjima, a u prvom kolu će gostovati u Banja Luci sastavu Borca, koje prevodi selektor naše reprezentacije Irfan Smajlagić.

O očekivanjima za novu sezonu za naš portal smo razgovarali upravo s Ivanom Divkovićem.

Ovog vikenda počinje nova sezona BH Telecom Premijer lige BiH. Da li vaša ekipa spremno dočekuje početak nove sezone?

Zbog kašnjenja samog početka prvenstva, mogu reći da ulazimo spremni u početak prvenstva i bez povrijeđenih igrača što je u ovom trenutku i najvažnije za našu ekipu.

Vaša ekipa je doživjela određene promjene u odnosu na prošlu sezonu. Kakve su ambicije i realna očekivanja u novoj sezoni?

Naše ambicije su sredina tabele, ekipa je jedna od najmlađih u ligi, najvažnije nam je da psihički sazrijemo i spoznamo svoju kvalitetu. Ukoliko to uspijemo onda svaku utakmicu imamo pravo da se nadamo pobjedi. Realno je da se ekipa pomjeri za nekoliko mjesta na tabeli ukoliko nas povrede zaobiđu. Bogata tradicija RK Krivaja obavezuje sve nas u klubu na profesionalan rad i pristup u svakom segmentu.

U prvom kolu ovog vikenda Krivaja gostuje u Banja Luci ekipi Boraca. Šta očekujete od ove utakmice?

Borac je uvijek favorit na domaćem terenu, za razliku od protekle sezone pojačali su se na većini pozicija, samim tim mislim da su i kvalitetniji nego protekle sezone. Ukoliko mi budemo imali odgovarajući pristup i izraženu želju za pobjedom, može se očekivati kvalitetna utakmica i dobar rezultat. Svakako ćemo uložiti maksimalan napor i na taj način pokušati doći do povoljnog rezultata.

Krivaja u prvom dijelu sezone ima poprilično težak raspored. Da li su igrači spremni da pomrse račune protiv ekipa koje su “papirnati favoriti”?

Prvi dio prvenstva, voljom žrijeba, donio nam je teži raspored. Igramo s ekipama koje pretenduju na sami vrh Premijer lige (op.a. Borac, Sloboda i Leotar u prva tri kola). Za nas to ne treba biti opterećenje, upravo suprotno, shvatit ćemo to kao izazov i da vidimo jesmo li spremni za novi iskorak. Moramo vjerovati u ovo što radimo, moramo težiti ka boljem, jer samo tako ćemo doći do rezultata. Mišljenja sam da možemo odigrati kvalitetno ove utakmice i da smo spremni za to.

RK Krivaja 2023/2024