Izet ef. Čamdžić: Čitaj knjigu svoju

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići Izet ef. Čamdžić svoju jučerašnju hutbu u Gradskoj džamiji je naslovio sa “Čitaj knjigu svoju”.

Bilježi hatib da je vođa pravovjernih Alija ibn Ebu Talib rekao: Ljudi poslušajte i upamtite pet savjeta. Neka se niko od vas ne boji ni od koga i nizašta, osim za svoje grijehe. I neka se niko od vas ne nada ničijem dobročinstvo, osim dobru od svjetova Gospodara. Neka se niko od vas ne stidi naučiti ono što ne zna i neka se niko od vas ne stidi, ako bude upitan za nešto što ne zna, da to nešto i prizna. I znajte da je ustrajnost u dobročinstvo kao glava tijelu – kad glava bude od tijela odvojena, tijelo je beskorisno“, rekao je Izet ef. Čamdžić u uvodu svoje hutbe.

Svaki će čovjek pred Gospodara svjetova stati i knjigu djela svojih čitati. Ta knjiga sve je zabilježila, dobro najmanje i grijeh najsitniji. Sve u toj knjizi zapisano stoji, neki će se tom susretu s knjigom svojih djela radovati, drugi će “kamo sreća da sam prašina bio” povikati“, dodao je Čamdžić.

Cijelu hutbu pogledajte u nastavku.