Izet ef. Čamdžić: Pronađi sreću, pokaj se

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići Izet ef. Čamdžić svoju današnju hutbu u Gradskoj džamiji u Zavidovićima je naslovio sa “Pronađi sreću, pokaj se”.

Ljudi su u skupinama hrlili vjeri u jednog Boga, željeli živjeti u okviru propisa koje Poslanik donese i živjeli su, jer samo život u okviru tih propisa, življenje u skladu s njima, može donijeti dunjalučku sreću i vječni, džennetski užitak“, rekao je Izet Čamdžić u uvodnom dijelu svoje hutbe.

Bog uzvišeni kaže: Robe moj, kad god mi dođeš – prihvatit ću te. Bilo da mi dođeš noći ili danju – prihvatit ću te. Ako se ti meni približiš za jedan pedalj, ja ću se tebi približiti za jedan aršin. Ako se ti meni približiš za jedan aršin, ja ću se tebi približiti raširenih ruku. Ako ti meni dođeš polahko, ja ću tebi doći žureći. Ako me sretneš, ne pripisujući mi druga, a tvoji grijesi budu veliki kao zemlja – podarit ću ti oprost veličine zemlje. A ako tvoji grijesi budu kolika su nebasa, a zamoliš me za oprost – oprostit ću ti“, citirao je Čamdžić hadis-kudsi.

Cijelu hutbu možete pogledati u nastavku.