Javni poziv za bespovratna sredstva USAID projekta Diaspora Invest u saradnji sa Gradom Zavidovići

Otvoren je Poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih za podršku kvalifikovanih i registrovanih mikro, malih i srednjih preduzeća (MSP) u gradu Zavidovići. Poziv je otvoren u saradnji sa USAID-ovim projektom Diaspora Invest, s ciljem poticanja direktnih investicija uz saradnju s dijasporom.

Poziv je otvoren za dostavljanje zahtjeva za grantove/bespovratna sredstva od kvalifikovanih, registrovanih malih, mikro i srednjih preduzeća (MMSP) u Bosni i Hercegovini, sa vezom ili vlasništvom dijaspore, koja za svoje poslovanje u Bosni i Hercegovini traže sufinansiranje za ulaganje u osnovna sredstva.

Ovisno o dostupnosti sredstava, Projekat namjerava dodijeliti grantove za finansiranje prihvatljivih aplikacija, koji zadovoljavaju realizaciju projektnih ciljeva, a koje su usklađene s odabranim JLS-ima. Očekuje se da će u okviru Poziva biti dodijeljena sredstva u rasponu od 15.000 KM do 70.000 KM za maksimalni period provedbe pojedinačne poslovne aktivnosti od osamnaest mjeseci (18 mjeseci).

Više o pozivu je moguće saznati putem ovog linka, a online aplikacija je dostupna na diasporainvest.ba.