Javni poziv za dodjelu sredstava u okviru projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“

Grad Zenica, Općina Breza i Zenička razvojna agencija “ZEDA” d.o.o. uputili su poziv zainteresovanim osobe, s prijavljenim mjestom boravka u gradu Zenici ili Općini Breza, a koje su zainteresovane za pokretanje vlastitog biznisa, da se prijave za učešće na obukama „POKRENI SVOJ POSAO“ kroz nove poslovne ideje.

Učesnici će kroz ovaj program obuke dobiti stručnu podršku u jačanju svojih vještina u poduzetništvu i poslovnom planiranju – odnosno izradi biznis plana. Pokretanje poduzetničkih poduhvata koji budu ocijenjeni kao najbolji će se finansijski podržati bespovratnim sredstvima i mentorskim programom u prvoj godini poslovanja.

Predmet  poziva je podrška zainteresovanim licima sa područja grada Zenice i općine Breza koja imaju namjeru pokrenuti vlastiti, inovativan biznis kao i biznise iz oblasti deficitarnih djelatnosti na navedenim područjima u cilju smanjenja sive ekonomije.

Pored organizovanih obuka prethodno navedenih, Program podrške učesnicima će staviti na raspolaganje:

  • Mentorsku podršku u izradi svih elemenata poslovnog plana.
  • Nakon što se provede obuka SYB, Komisija za odabir najboljih poslovnih planova odabrat će najbolje poslovne ideje koje će biti finansijski podržane kroz projekat. Iznos granta, prema kriterijima projekta za pozitivno ocijenjene biznis planove, za novoosnovano mikro i malo preduzeće iznosi do maksimalnih 9800 KM.
  • Poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja, putem koga će podržani biznisi nakon registracije dobiti mentorsku podršku iz specifičnih oblasti potrebnih za održavanje uspješnog biznisa (marketing, upravljanje ljudskim resursima, nabavke, formiranje cijena i sl.).
  • Umrežavanje s drugim poduzetnicima, komunikacije prema dobavljačima, radnoj snazi, itd.

Cijeli tekst poziva kao i prijavni obrazac je dostupan na ovoj poveznici.