Javni red i mir narušen 11 puta, krivična djela u Zavidovićima, Zenici, Maglaju i Visokom

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je tokom jučerašnjeg narušen u 11 slučajeva, gdje je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U četvrtak, 18. februara u 21:30, u mjestu Donja Lovnica kod Zavidovića je izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari od strane lica T. F rođenog 1994. godine iz Zavidovića, tako što je oštećeno putničko vozilo marke “Golf VI” u vlasništvu T. E. rođene 1968. godine iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje kantonalnog tužioca.

U toku noći s 18. na 19. februar, u mjestu Kovanići, Zenica, izvršena je teška krađa u kuću u vlasništvu. Z. J. gdje su otuđene jedne muške patike i bankovna kartica na ime oštećenog.

Sinoć je u mjestu Misurići na prostoru općine Maglaj, oko 19:10, ispred TC “Bingo”, izvršeno krivično djelo oštećenja tuđe stvari, tako što je razbijeno staklo na prednjim desnim vratima putničkog vozila marke “Range Rover” u vlasništvu L. M. rođenom 1968. godine iz Žepča.

Također sinoć, oko 19:50 sati u mjestu N. Luke u Visokom, izvršena je krađa iz putničkog vozila marke “Mercedes”, vlasništvo H. Z. rođene 1972. godine iz Crne Gore, gdje je otuđena ženska bunda od krzna, vrijednosti 5000 KM.

Na području kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede.