Javni red i mir u ZDK narušen u 18 situacija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 18 slučajeva jučer, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer su u Zenici u 18:20, u ulici Armije BiH, policijski službenici Policijske stanice Centar prilikom legitimisanja i pregleda lica S.E. iz Zenice, kod istog pronašli sadržaj biljne materije, težine 2,80 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena S.E. je lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istom zavedena kriminalistička obrada

U 20:30, u ulici Vrandučka, policijski službenici Policijske stanice Centar su također izvršili legitimisanje i pregled lica F.H. iz Zenice, kod kojeg su tom prilikom pronašli vatreno oružje-pištolj, kalibra 7,65 mm, za koje oružje lice nije posjedovalo potrebno odobrenje. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U Visokom je u toku noći s 14. na 15. februar godine, u mjestu Kopači, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo marke “Fiat”, registarskih oznaka J24-A-923, vlasništvo lica V.Š. iz Visokog, iz kojeg su tom prilikom otuđeni akumulator i autokasetofon. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

U Kaknju je jučer u 10,40 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj obratilo se lice B.E. i prijavilo da je u toku noći s 12. na 13. februar u krugu firme “Beged” d.o.o. Kakanj, izvršena krađa bakarnog krova sa kioska, kao i određena količina cijevi i profila. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice.

Oko 07:45 jučer, u ulici Željeznička, izvršena je teška krađa u pokušaju u kuću vlasništvo lica Š.M. iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

U nedjelju 14. februara, u 14 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Breza se obratila F.Z. iz Breze i tom prilikom prijavila da je dan ranije, u poslijepodnevnim satima, u mjestu Mahala, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo iste i da je tom prilikom otuđen tablet. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Na području kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.