Joe Biden pisao novoizabranim članovima Predsjedništva BiH u povodu Dana državnosti BiH

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden uputio je pismo novoizabranim članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovin.

Kako piše Sarajevo Times, u pismu koje su dobili Željka Cvijanović, Željko Komšić i Denis Bećirović, Jeo Biden je uputio čestitku u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

“U ime naroda Sjedinjenih Država, upućujem  najljepše želje vama i narodu Bosne i Hercegovine u povodu Dana državnosti“, napisao je Joe Biden.

Američki predsjednik je potvrdio opredjeljenost Sjedinjenih Američkih Država kada je riječ o očuvanju suvereniteta Bosne i Hercegovine, teritorijalnog integriteta i multietničkog karaktera.

Pozivamo lidere Bosne i Hercegovine da ostave postrani razlike i da rade na izgradnji bolje budućnosti naroda kojeg predstavljaju – uključujući brzu uspostavu vlasti na svim nivoima i usvajanjem reformi potrebnih za osiguranje mjesta za Bosnu i Hercegovinu u Euro-atlantskoj zajednici nacija“, stoji u pismu Joe Bidena.

Naglasio je da se u godinama pred nama raduje “jačanju prijateljstva između naših naroda i produbljivanju naše saradnje – uključujući sigurnost, energetsku diversifikaciju i borbu protiv korupcije“.

Sjedinjene Države će nastaviti podržavati mir, sigurnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini za sve njene građane”, zaključio je Joe Biden.