Još jedna loša izvedba bh. rukometaša, Švicarci uvjerljivi

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras je odigrala i drugu utakmicu na Yellow Cupu, a protivnik je bio domaćin turnira selekcija Švicarske. Švicarci su slavili pobjedu s uvjerljivih 39:21 (18:14).

Bh. reprezentativci su i večeras podbacili, baš kao i sinoć protiv Argentine, a Švicarska je vodila cijelim tokom susreta i pobjeda domaćih nije bila pod znakom pitanja.

Švicarci su u prvom poluvremenu imali do šest golova prednosti, a na odmor se odlazi sa rezultatom 18:14. U drugom poluvremenu, baš kao u spomenutom meču protiv Argentinaca sinoć, pukla je bh. odbrana, dok je napad zakazao, pa su Švicarci do vrha napunili mrežu bh. tima. Na kraju su domaći slavili pobjedu s maksimalnih +18, a konačan rezultat je bio 39:21.

U susretu naše grupe večeras je Rumunija bila bolja od Argentine rezultatom 30:23.

Za izabranike Irfana Smajlagića nema vremena za odmor, obzirom da već sutra od 14 sati igraju sa Rumunijom u posljednjem meču turnira, a što će ujedno biti i generalna proba pred nastup na Evropskom prvenstvu, koje naši reprezentativci otvaraju 11. januara utakmicom sa Švedskom.