Jučer odigrane utakmice 3. kola Kantonalne lige ZDK

Jučer su na zelenim terenima u Zeničko-dobojskom kantonu odigrane utakmice 3. kola Kantonalne lige Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Kolo je otvoreno susretom Fortune i Vareša na Kamberović Polju, a domaći su bili uvjerljivi sa 4:0. Senaid Hercegovac je bio dvostruki strijelac, a po jedan gol su dodali Irnis Kubat i Damir Oruč.

Potom je do sigurne pobjede došla i ekipa Steel Citya, a koja je sa 3:0 savladala Borac iz Tetova. Haris Čajlaković je dvaput pogađao mrežu protivnika, a u listu strijelaca se upisao i Sanjin Subotić.

Proleter i Novi Šeher su podijelili bodove. Belmin Čakrama je doveo goste u prednost, a za konačnih 1:1 je pogodio Deni Čaušević.

Isti rezultat je zabilježen i u susretu u kome je ekipa Zmaja ugostila Napredak. Armin Hafizović je pogodio za gostujući tim, dok je Elmir Puščul bio strijelac za domaćina.

Jedinu gostujuću pobjedu je ostvarila ekipa Liješeve, a koja je sa 1:3 savladala Pobjedu na Tešanjci. Dva gola Hasana Husejnovića i jedan Admira Smole bili su dovoljni za tri boda gostujućeg tima, a jedini gol za Pobjedu je djelo Harisa Halilovića.

Rezultati 3. kola:

NK Fortuna – NK Vareš 4:0
NK Steel City – FK Borac 3:0
NK Pobjeda – FK Liješeva 1:3
NK Proleter – NK Novi Šeher 1:1
NK Zmaj – NK Napredak 1:1