Jučer u ZDK 14 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, u Zavidovićima opljačkana vikendica

Na području Kantona javni red i mir je tokom jučerašnjeg narušen u četrnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je su u ulici Nikole Tesle, policijski službenici izvršili legitimisanje i pregled lica M.Š. rođenog 1990. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli dva sadržaja praškaste i biljne materije, težine 2,50 grama i 0,60 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

U dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići jučer je prijavljeno da je u vremenskom periodu od 31. 1. do 2. 2. 2020. godine, u mjestu Stavci, izvršena teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica B.A. te da je tom prilikom otuđena određena količina električnog i drugog alata. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

U službene prostorije Policijske stanice Tešanj se obratilo lice D.A. iz Tešnja i tom prilikom prijavilo krivično djelo prevare, izvršeno prilikom zaključenja i realizovanja ugovora o kreditu između mikrokreditne organizacije “EKI” i lica K.H. rođenog 1965. godine, iz Tešnja, na kojem je u svojstvu jemca navedeno lice D.A. bez znanja i saglasnosti istog. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.Na području Kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.