Kantonalna liga ZDK: Nemila stigla do pet bodova prednosti dva kola prije kraja

Danas su odigrane utakmice 20. kola Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona, a momčad NK Nemila je sve bliže promociji u viši rang.

Nogometaši Nemila na krilima Nudžeima Imamovića koji je postigao četiri gola su stigli do uvjerljive pobjede protiv domaće ekipe NK Pobjeda, a uz po još jedan gol Alema Kadića i Eldina Suljića gosti su slavili sa 0:6.

U prilog Nemili je išao i kiks prvog pratioca NK Steel City, a koji je osvojio bod na gostovanju kod ekipe NK Napredak. Konačan rezultat je bio 2:2, Ernad Hasanbašić je bio dvostruki strijelac za domaće, dok su za goste iz Zenice pogađali Mahir Jusić i Aldin Šišić.

U preostalim mečevima ovog kola FK Borac je sa 2:1 savladao NK Zmaj, NK Novi Šeher je sa 4:1 bio siguran protiv NK Proleter, dok je FK Liješeva slavio kao gost u Zenici protiv NK Fortuna rezultatom 0:2.

Dva kola prije kraja ekipa Nemile ima 54 boda, pet više od Steel Citya, te će u narednom kolu na gostovanju kod ekipe NK Zmaj pokušati doći do trijumfa i potvrde promocije u Drugu ligu FBiH – Centar.