Kasumović primio policajca koji je spasio dječaka od utapanja u rijeci Bosni

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas u svom kabinetu Ermina Mujezinovića, policijskog službenika Policijske stanice „Crkvice“ – PU I Zenici, a koji je prošlog petka u poslijepodnevnim satima na lokalitetu Kamberovića polja iz hladne i nabijale rijeke Bosne spasio trogodišnjeg dječaka.

Ovaj gest hrabrog zeničkog policajca, naišao je na opće oduševljenje lokalne i bosanskohercegovačke javnosti, koja je ovog Zeničanina s pravom proglasila herojem. Za gest spašavanja svoga sugrađanina, policijskom službeniku Mujezinoviću želio se zahvaliti i gradonačelnik Kasumović, koji mu je čestitao na hrabrosti koju je pokazao.

Oduvijek sam cijenio i uvažavao mlade, odlučne i hrabre ljude. Ti si to dokazao ovim činom. Ponosan sam na sugrađane poput tebe, koji su garant da je Zenica mjesto sigurnog življenja. Nisi se libio ući u rijeku, riskirao si svoj život i spasio dječaka. Zato sam te danas pozvao da ti se lično zahvalim ali i da ti ovom prilikom uručim simboličan poklon, odnosno iznos od 500 KM u zahvalnosti za hrabrost i odanost građanima. Nastavi tim putem i da u svome poslu i privatnom životu nižeš isključivo uspjehe“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Policijski službenik Mujezinović zahvalio se na pozivu i uručenoj nagradi, kazavši kako mu je velika čast što je danas u čast njegovog spašavanja upriličen prijem u kabinetu gradonačelnika.

Šta se dogodilo tačno taj dan možete pogledati u prilogu Nove BH.