Kodro nakon Lihtenštajna: Da smo pobijedili 4-5 golova razlike, to bi napravilo veći problem

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Zenici rezultatom 2:1 savladala Lihtenštajn u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bio je to debi za novog selektora Mehu Kodru, a koji je poslije utakmice istakao važnost tri osvojena boda protiv Lihtenštajna.

Najvažnije u ovom momentu je da smo osvojili tri boda. Prvo poluvrijeme je bilo dosta korektno, dali smo dva gola na vrijeme, ali onda primili jedan iznenađujući “evropski” gol. Tu smo malo pali, nekako nas je pogodak uznemirio. Drugo poluvrijeme smo odigrali nešto slabije, ali to je po meni normalno. Radimo svega 4-5 dana. Bilo je dosta nekih novih stvari. Vrlo je teško napraviti radikalne promjene za kratko vrijeme. Da smo pobijedili 4-5 golova razlike, mislim da bi nam to napravilo veći problem. Ovako, poziva nas na oprez. Ima stvari koje možemo popraviti, ima prostora za napredak. To ćemo sutra analizirati, jer nas nova utakmica čeka već za tri dana. Ono što je važno, Slovačka i Island su izgubili, tako da smo mi sada na četiri boda od drugog mjesta”, kazao je selektor Meho Kodro.

Kapiten Edin Džeko je postigao 65. gol u dresu reprezentacije i „asistirao“ za autogol.

Nakon tri poraza, svaka pobjeda dobro dođe. Iako smo svi očekivali pobjedu sa više golova razlike, ova utakmica je pokazala da nikoga ne možete pobijediti tako lagano. Naši konkurenti su izgubili danas, mi smo sa ova tri boda smanjili razliku i sada to bolje izgleda kada pogledamo tabelu. Mi nismo imali dovoljno vremena da se pripremamo kako bi željeli. Selektor je tek došao, radimo od ponedjeljka, neki od nas su igrali utakmice u nedjelju i praktično dva dana nismo mogli da treniramo punim intenzitetom. Nadam se da će nam pobjeda dati malo samopouzdanja, što se najbolje vidjelo u drugom poluvremenu, pogotovo kada mi imamo loptu. Previše smo se „stopili“ sa njihovom sporom igrom, a oni su dosta odugovlačili“, rekao je Edin Džeko.