Kompletirano 11. kolo Druge lige – Centar, pobjeda Natrona protiv Ilijaša

Danas je kompletirano 11. kolo nogometne Druge lige FBiH – grupa Centar. Nakon što je jučer odigrano pet mečeva, danas su na programu bila preostala tri susreta.

Na Gradskom stadionu u Maglaju nogometaši Natrona danas su se vratili na pobjedničke staze poslije hladnog tuša u Žepču prošlog vikenda. Plavi su sa 3:1 savladali Ilijaš, a strijelci za pobjedu domaćih su bili Muamer Kadušić, Ermin Alić te Damir Topalović. Jedini gol za goste je postigao Nedim Karić.

Istim rezultatom je i Baton slavio protiv Usore, ali sarajevska ekipa je imala ulogu gostujućeg tima u ovom meču. Iako je Usora vodila na poluvremenu golom Kerima Bajtarevića, het-rik Jahje Bajrića u posljednjih pola sata utakmice je donio preokret i pobjedu Batonu rezultatom 1:3.

Treći meč današnjeg programa je odigran na Ilidži, a Igman i Kolina su podijelili bodove odigravši 1:1. Nanel Kostić je bio strijelac za goste iz Ustikoline u prvom poluvremenu, a bod domaćima je donio Armin Mujezin golom u nadoknadi vremena drugog poluvremena.

Podsjetimo, najefikasniji meč ovog kola je odigran jučer u Nemili, gdje je domaća ekipa sa visokih 9:0 deklasirala Rudar. Uz het-trik Besima Kolića po dva pogotka su postigli Amir Mašić i Nudžeim Imamović, a po jedanput su pogađali Enis Ismić i Harun Šabić.

Na Jelahu su nogometaši Krivaje triput vodili protiv Borca, ali su se na kraju morali zadovoljiti bodom obzirom da je susret završen 3:3. Debitant u sastavu zavidovićke ekipe Nedim Čamdžić je bio dvostruki strijelac, jedan gol je postigao Mirza Muharemović, dok su za domaće pogađali Kenan Mudrov, Samir Kondžić i Harun Jupić.

U Visokom je domaća ekipa Bosne bila sigurna sa 4:0 protiv Žepča 1919. Dva gola Tarika Hindije, te po jedan Faruka Gačana i Tarika Kareema su bili dovoljni za uvjerljivu pobjedu domaćeg sastava.

Prvoplasirani Famos jučer je u Hrasnici pobijedio Moševac sa 3:0, prekinuvši tako seriju tima iz Maglaja od tri utakmice bez poraza. Armin Cibra je bio strijelac prvog gola za domaće u uvodu utakmice, dok je Faris Đelilbašić sa dva pogotka u završnici meča ovjerio pobjedu Famosa.

Efiksan meč je odigran i u Vogošći, a gdje je Unis sa 5:2 porazio Mošćanicu. Mak Muharemović se dvaput upisao u listu strijelaca za domaće, a po gol su dodali Amar Hadžiefendić, Meris Tahmaz i Anadin Kozić, dok su golove za Mošćanicu postigli Amin Hodžić i Kemal Čaušević.

Rezultati utakmica 11. kola:

FK Borac – NK Krivaja 3:3
NK Bosna – NK Žepče 1919 4:0
NK Nemila – FK Rudar 9:0
FK Famos – NK Moševac 3:0
FK Unis – FK Mošćanica 5:2

NK Natron – NK Ilijaš 3:1
NK Usora – FK Baton 1:3
FK Igman – NK Kolina 1:1

NK Natron ima 23 boda, a NK Moševac 11. Susret maglajskih timova završen 0:0 je registrovan službenim rezultatom u korist Natrona, te se očekuje ažuriranje tabele.