Kompletirano 13. kolo u Centru: Natron uvjerljiv, Famos na korak do titule jesenjeg prvaka

Danas su odigrana posljednja dva meča 13. kola Druge lige FBiH – grupa Centar u nogometu, dok je šest mečeva na programu bilo jučer.

U Hrasnici su jučer fudbaleri Famosa bili sigurni protiv Krivaje sa 4:0. Eldar Mulaosmanović, Emin Trka, Faris Đelilbašić i Armin Cibra su svojim golovima donijeli pobjedu domaćoj ekipi koja je Famos učvrstila na čelu tabele.

U najefikasnijem meču ovog kola, u Jelahu je Borac savladao sastav Žepča 1919 sa 5:2. Harun Jupić je postigao het-trik za domaće, uz po jedan pogodak Vedada Mudrova i Nedima Subašića, a strijelci za Žepčake su bili Ivan Martinović i Tarik Šijerkić.

Do pobjeda je stigla i ekipa visočke Bosne, a koja je rezultatom 3:1 nanijela poraz Usori. Tarik Hindija je bio dvostruki strijelac za domaći tim, Aldin Kaplan je dodao jedan gol, dok je jedini strijelac za Usoru bio Eldar Kaknjašević.

Pred domaćom publikom Unis je golovima Anadina Kozića i Alena Smajića savladao Ilijaš s 2:0, dok su preostala dva meča jučerašnjeg programa završena pobjedama gostiju.

Nogometaši Nemile su poraženi od Koline rezultatom 1:4. Almir Paleta, Adin Živojević, Emel Karović i Semir Bajraktarević redom su pogađali za goste iz Ustikoline, dok je jedini gol domaćeg tima djelo Amira Mašića.

Do pobjede je stigao i Moševac, a maglajska ekipa je slavila u Brezi protiv Rudara sa 2:3. Adil Kovačić je bio dvostruki strijelac za goste uz jedan pogodak Tarika Adilovića, dok su za Rudar pogađali Nedžmin Nevaljalović i Mahir Buljetović.

U još jednom derbiju kola, danas je na Gradskom stadionu u Maglaju momčad Natrona pobijedila Baton sa 4:0 u susretu dvije ekipe koje su bile izjednačena na drugom mjestu uoči ovog kola. Ismet Gajdić je “načeo” protivnika, a nakon čega je Muamer Kadušić postigao het-trik.

U drugom meču današnjeg programa Igman je sa 2:0 savladao Mošćanicu, a strijelci su bili Armin Mujezin i Tarik Bostandžić.

Rezultati utakmica 13. kola:

FK Famos – NK Krivaja 4:0
FK Borac – NK Žepče 1919 5:2
NK Nemila – NK Kolina 1:4
FK Rudar – NK Moševac 2:3
NK Bosna – NK Usora 3:1
FK Unis – NK Ilijaš 2:0

NK Natron – FK Baton 4:0
FK Igman – FK Mošćanica 2:0