Kompletirano 25. kolo Druge lige – Centar, Čelik na korak do ovjere prvog mjesta

Danas je kompletirano 25. kolo Druge lige FBiH – grupa Centar u nogometu. Četiri meča su odigrana jučer, a isto toliko je na programu bilo i danas.

Nogometaši Čelika su stigli do rutinske pobjede protiv NK Ilijaš, te tako poslije današnjih kikseve prvih pratioca stigli na korak do potvrde prvog mjesta.

Zeničani su na Bilinom Polju slavili rezultatom 4:0, a strijelci su bili Aladin Isaković, Mirsad Šijerkić, Davud Arnautović i Mahir Mehić.

Na stadionu Luke u Visokom ekipa NK Bosna je sa 4:2 bila bolja od FK Borac, te su Visočaci preuzeli drugo mjesto. Tarik Hindija je dvaput pogađao za domaće, po jedan gol su dodali Kenan Salkanović i Almin Buza, dok su za goste strijelci bili Anel Travnjak i Nedim Subašić.

Na Gradskom stadionu u Zavidovićima nogometaši NK Krivaja stigli su do važnih bodova na krilima Merisa Selimovića, a koji je postigao het-trik u pobjedi protiv FK Mošćanica rezultatom 3:1.

Jučer je još odigran i susret u Vogošći, a gdje je FK Unis bio uvjerljiv sa 4:0 protiv NK Natorn.

U Maglaju je danas NK Moševac sa 2:0 bio bolji od FK Famos, a golove su postigli Amar Meškić i Samir Skomorac, dok su mreže mirovale u Žepču u susretu NK Žepče 1919 i NK Usora.

FK Baton je u Sarajevu sa 4:2 savladao NK Kolina, čime su gosti iz Ustikoline pali na treće mjesto, dok je u Vitkovićima NK Azot sa 4:3 bio bolji od FK Rudar.

Drugoligaši će ponovo na teren već u srijedu kada se igraju utakmice 26. kola.