Kompletirano 27. kolo Druge lige – Centar

Danas je kompletirano 27. kolo Druge lige FBiH – grupa Centar, te su do kraja sezona ostala još tri takmičarska kola.

Jučer je na Bilinom Polju NK Čelik sa 4:1 savladao NK Krivaja. Iako su gosti iz Zavidovića poslije prvog poluvremena vodili zahvaljujući pogotku Idriza Hodžića, domaći tim je u drugom dijelu s dva pogotka Alija Međuseljca, te uz po jedan gol Besima Kolića i Emira Karalića preokrenuo rezultat i stigao do novog trijumfa.

U Jelahu je FK Borac golovima Ivana Labudovića i Huse Starčevića sa 2:0 pobijedio NK Kolina, dok je u Visokom NK Bosna golom Kenana Salkanovića s minimalnih 1:0 pobijedio FK Famos.

Jučer je odigran i duel u Vogošći između FK Unis i NK Ilijaš, a gosti su stigli do važne pobjede u borbi za opstanak rezultatom 1:2.

Momčad NK Žepče 1919 danas je sa sigurnih 4:0 pobijedila NK Natron u komšijskom derbiju. Ivan Martinović je bio dvostruki strijelac za domaće, a po jedan gol su dodali Franjo Adžić i Petar Perković.

NK Moševac je bio siguran u Maglaju protiv FK Rudar sa 3:0. Belmin Hajdić je doveo domaće u prednost, a potom je dva pogotka postigao Samir Skomorac.

Danas su odigrani još duelu u Vitkovićima i Sarajevu. NK Azot i FK Mošćanica su podijelili bodove odigravši 3:3, dok je FK Baton sa 2:0 savladao NK Usora.