Krivaja gostovanjem u Doboju završava godinu

Ovog vikenda će biti spuštena zavjesa na jesenji dio prvenstva rukometne BH Telecom Premijer lige BiH, a u utakmici 13. kola u Doboju se sastaju MRK Sloga i RK Krivaja.

Domaći tim u susret ulazi s dva vezana poraza, te sa samo jednom pobjedom, protiv posljednjeplasirane Čapljine, na šest posljednjih utakmica.

Domaći teren za Dobojlije je tradicionalno bio gotovo pa neosvojiva tvrđava u prethodnim sezonama, no rukometaši Sloge su ove jeseni zabilježili tek dvije pobjede na šest utakmica kod kuće.

Sloga je bila uspješnija na gostovanjima gdje je zabilježila također dvije utakmice, ali jedan remi na pet utakmica, te sutrašnji meč dočekuje sa devet bodova na svom kontu i tek dvije pozicije iznad zone ispadanja.

Rukometaši Krivaje susret dočekuju u puno boljem raspoloženju, a naročito nakon što su u utorak u Ljubuškom tokom zaostale utakmice “skinuli skalp” aktuelnom Izviđači i nesretno s istekom vremena ostali bez pobjede.

Momčad iz Zavidovića se u tom meču morala zadovoljiti s jednim bodom i sigurno da želi iskoristiti pozitivan momentum, a Krivaja je na posljednjih osam utakmica upisala samo jedan poraz.

Jasno je da bi domaćim rukometašima pobjeda za kraj godine donijela puno mirniju zimu i prijeko potrebno samopouzdanje za drugi dio sezone, dok bi za goste iz Zavidovića novi pozitivan rezultat bio pečat na poprilično uspješnu polusezonu i godinu.

Sutrašnji meč se igra u dvorani OŠ “Radoje Domanović” u Osječanima, s početkom u 18 sati.