Krivaja i Simm Bau u finalu turnira “7 Visovih ljiljana”

Danas su na stadionu Grabovac u Kosovi odigrani susreti polufinala 23. memorijalnog turnira “7 Visovih ljiljana”, a u organizaciji BFK Simm Bau.

U prvom polufinalnom susretu U23 ekipa BFK Simm Bau je pružila dobar otpor ekipi NK Krivaja. Zavidovićka ekipa je povela u 22. minuti golom kapitena Mirsada Šijerkića, a stečenu prednost je čuvala sve do isteka regularnog dijela susreta. U 90. minuti dosuđen je penal za domaće, a udarac s bijele tačke u gol je pretvorio Danilo Živanović za 1:1.

Poslije neriješenog rezultata pristupilo se izvođenju penala, a u kome je više umijeća pokazala ekipa Krivaje, koja je sigurnim izvođenjem penala slavila sa 4:1 i prošla u finale.

U drugom susretu današnjeg programa seniorska ekipa BFK Simm Bau je snage odmjerila protiv NK Natron iz Maglaja, a Simm Bau je visokom pobjedom rezultatom 5:1 zakazao finale s Krivajom.

Završnica turnira se igra sutra. Od 16:30 se igra utakmica za treće mjesto, dok je finalni susret na rasporedu od 18:30. Po završetku finala upriličit će se ceremonija dodjele priznanja i zatvaranja turnira.