Krivaja pobjedom protiv Hercegovine okončala sezonu

Ekipa RK Krivaja danas je u Gradskoj dvorani u Zavidovićima savladala RK Hercegovina u utakmici 30. kola BH Telecom Premijer lige BiH rezultatom 36:26 (17:11), čime je zavidovićki tim okončao ovu takmičarsku sezonu.

Gosti su bolje otvorili meč, te su poslije desetak minuta vodili sa 1:4 što primorava Ivana Divkovića da pozove time-out. Nakon minute predaja, domaći prave seriju od 3:0 i vraćaju stvari u egal.

Uslijedila je potom dionica ujednačene igre, Hercegovina je i dalje držala gol ili dva prednosti, ali igra gostiju se raspada u završnoj trećini prvog poluvremena, kada pri rezultatu 9:11 domaći prave nevjerovatnu seriju od 8:0 i na odmor odlaze sa značajnom prednošću rezultatom 17:11.

U nastavku je Krivaja imala apsolutno kontrolu igre, a minutažu su dobili i mlađi igrači. Domaći tim je pri rezultatu 34:23 ima i maksimalnih 11 golova prednosti, a susret je u konačnici završen rezultatom 36:26.

U sastavu Krivaje je najefikasniji bio Amar Amitović sa devet golova, a šest je dao Slavko Previšić. U ekipi Hercegovine se istakao Edvin Dželilobić sa sedam pogodaka, a Branko Karanović je postigao pet.

Ovo je za igrače Ivana Divkovića bila 15. ovosezonska pobjeda, te su sezonu završili kao devetoplasirani sa 33 boda. S druge strane, gosti iz Nevesinja su završili 12. sa 26 bodova, te će čekati konačan rasplet kada je riječ o broju ekipa koji ispada iz prvenstva.