Krivaja ponovo na domaćem terenu ovog vikenda, Nemila dočekuje Natron

Ovog vikenda su na programu utakmice 4. kola Druge lige FBiH – grupa Centar. Dva duela će biti odigrana u subotu, dok je preostali šest zakazano za nedjelju.

U subotu će fudbaleri Famosa na domaćem terenu tražiti povratak na pobjedničke staze protiv posrnule ekipe visočke Bosne, dok se isti dan u Brezi sastaju Rudar i Usora.

Ekipa Krivaje će i ovog vikenda igrati na domaćem terenu, a u Zavidovićima će gostovati sarajevska Mošćanica koja se uz još tri ekipe nalazi na diobi prvog mjesta sa sedam osvojenih bodova.

Ne tako daleko, u Maglaju, momčad Moševca će tražiti prve bodove u ovoj sezoni protiv Ilijaša. Riječ je o susretu posljednje i pretposljednje ekipe na tabeli, a maglajski tim je jedini bez bodova poslije tri odigrana kola.

Jedna od ekipa koja je neporažena u dosadašnjem dijelu sezone jeste i maglajski Natron, a koji će pred sobom ovog puta imati izuzetno teško gostovanje u Nemili.

Teško gostovanje će imati i nogometaši Žepča 1919, a koji su uz Natron, Mošćanicu i Baton na čelu tabele sa sedam bodova. Nastavak dobre serije Žepčaci će tražiti u Ustikolini protiv nogometaša Koline.

U nedjelju će još Baton u Sarajevu ugostiti Borac iz Jelaha, dok će fudbaleri Igmana na Ilidži dočekati sastav Unisa.

Sve utakmice ovog kola počinju u terminu od 16:30 sati, a utakmica iz Zavidovića će se prenositi direktno putem Facebook stranice Z Portala.

Parovi utakmica 4. kola:

Subota, 9.9.2023:
FK Famos – NK Bosna
FK Rudar – NK Usora

Nedjelja, 10.9.2023:
NK Krivaja – FK Mošćanica
NK Moševac – NK Ilijaš
NK Nemila – NK Natron
FK Rudar – NK Usora
FK Baton – FK Borac
FK Igman – FK Unis