Krivaja poražena u Gračanici

Ekipa RK Gračanica danas je u susretu 28. kola BH Telecom Premijer lige BiH u rukometu u meču igranom u dvorani “Luke” u Gračanici savladala RK Krivaja rezultatom 31:26 (16:8).

Krivaja je tek bila ravnopravan protivnik u prvih desetak minuta igre, ponajviše zahvaljujući golmanu Jasminu Hadžihasiću koju koje u uvodu skinuo tri sedmerca domaćima, međutim Gračanica je brzo preuzela kontrolu i dominirala cijelim tokom utakmice, a na poluvrijeme odlazi sa plus osam.

Domaći su imali apsolutnu kontrolu i u drugom poluvremenu, u jednom navratu je bilo i plus 12, ali u završnici Krivaja uspijeva da ublaži poraz na pet pogodaka razlike i rezultat 31:26.

Najefikasni u sastavu domaćih je bio Luka Karanović sa šest pogodaka, Stefan Trkulja je pogodio pet puta, a Adi Mehmedćehajić četiri puta. Kod Krivaje je Slavko Previšić bio najraspoloženiji za igru sa osam pogodaka, dok su Amar Amitović, Haris Bašić i Sedžad Abdurahmanović dali po četiri gola.

Kod domaćih je golman Dejan Bižić upisao 12 odbrana, a kod Krivaje je Jasmin Hadžihasić imao 10.

S ovom pobjedom Gračanica ostaje na petom mjestu, a sada na svom kontu ima 35 bodova. Gosti iz Zavidovića su ostali na 31 bodu, te su poslije današanje pobjede Sloge u Visokom protiv Bosne pali su na deveto mjesto prvenstvene tabele.

Krivaja će i narednog vikenda gostovati, ovog puta u Živinicama kod ekipa Konjuha, dok će rukometaši Gračanice gostovati u Kaknju.