Krivaja povratak na pobjedničke staze traži u lokalnom derbiju protiv Natrona

U subotu će na Gradskom stadionu u Zavidovićima u okviru 23. kola Druge lige FBiH biti odigran lokalni derbi, a NK Krivaja će biti domaćin NK Natron iz Maglaja.

Serija od pet pobjeda Krivaje je prekinuta porazom u prošlom kolu na gostovanju od Unisa, a zavidovićka ekipa u ovaj susret ulazi oslabljena neigranjem kapitena i najboljeg strijelaca ekipe Mirsada Šijerkića koji je suspendovan zbog tri akumulirana žuta kartona.

Nasuprot domaće ekipe će biti ekipa Natrona koja ne zna za pobjedu ovog proljeća, a Maglajlije su u sedam susreta u ovoj polusezoni upisali dva remija i pet poraza, ali se i dalje nalaze u sigurnoj zoni.

Nogometaši Krivaje zauzimaju treće mjesto prvenstvene tabele s 42 boda, sedam manje od vodećeg Borca, dok je Natron na 12. mjestu s 24 osvojena boda.

U prvom susretu ove sezone Krivaja je slavila u Maglaju s 3:1, ali zbog činjenice da je susret završila s manje od tri igrača mlađa od 21 godinu pobjeda službenim rezultatom 3:0 je pripala ekipi Natrona.

Ko će izaći kao pobjednik ovog puta saznat ćemo u subotu od 17 sati, a direktan prijenos utakmice možete pratiti na našoj Facebook stranici.

Još uvijek je otvorena mogućnost da postanete sponzor našeg prijenosa i tako osigurate reklamu za vašu kompaniju ili proizvod. Ovom prilikom se zahvaljujemo Muharemu Mešanoviću, bivšem golmanu NK Krivaja, koji je svojom donacijom podržao realizaciju ovog prijenosa.