Krivaja predstavila prvo pojačanje za novu sezonu

Iako je takmičarska sezona tek nedavno završena, u RK Krivaja su već počeli s pripremama za novu sezonu i jačanju igračkog kadra, te je danas klub iz Zavidovića predstavio prvu akviziciju za novu sezonu, a riječ je o desnom beku Mateju Sarajliću.

Matej Sarajlić, dijete RK Žepče, u Krivaju stiže poslije nekoliko godina nastupanja u inostranstvu. Nakon što je počeo seniorsku karijeru u Žepču, nastupao je i za HMRK Zrinjski s kojim je osvojio Kup BiH, a odakle ga njegova karijera odvodi u poljski Stal Mielce gdje provodi dvije godine.

Poslije epizode u Poljskoj nastupao je i za austrijski HC Linz AG, te TV Möhlin, a sada se poslije četiri godine ponovo vraća u Premijer ligu BIH.

Sigurno je da će Sarajlić pojačati konkurenciju u RK Krivaja, a u kome ne kriju ambicije za narednu sezonu. Rukometaši iz Zavidovića su u sezoni iza nas zauzeli osmo mjesto na prvenstvenoj tabeli, a taboru Krivaje vjeruju da u narednoj sezoni mogu postići još bolji rezultat.

Ja sam svoje početke karijere krenuo u ovoj dvorani, obzirom da sam iz Žepča i da je u početku ovo bila naša dvorana jer je u Žepču nije bilo. Pratim Premijer ligu, igrao sam je dugo i kada sam otišao vani nastavio sam da pratim. Pratio sam i Krivaju ovu sezonu, ostvarila je zapažen rezultat i to me je i privuklo“, rekao je Matej Sarajlić poslije potpisa za Krivaju.