Krivaja savladala Natron u derbiju i preuzela prvo mjesto na tabeli

Danas je na Gradskom stadionu u Zavidovićima odigran derbi susret 8. kola Druge lige FBiH – Centar, a domaći tim NK Krivaja je savladao NK Natron s minimalnih 1:0.

Osim činjenice da je riječ o komšijskom derbiju koji uvijek plijeni dosta pažnje zaljubljenika u nogomet, poslije dugo godina ovaj susret je predstavljao i derbi vrha tabele, obzirom da je bilo riječ o trećeplasiranom i drugoplasiranom timu na tabeli uoči ovog kola. Natron je bio na diobi prvog mjesta sa 17, a Krivaja je bila treća s bodom manje.

Susret je pratilo oko 500 gledaoca, od toga značajan broj su činili gostujućih navijača iz Maglaja, a ključni trenutak susreta se desio u 26. minuti kada je Meris Selimović postigao jedini gol na susretu poslije jedne greške prilikom ispucavanja gostujućeg golmana.

Susret je popraćen s dosta naboja, pa je sudija Armin Čamdžić podijelio 13 žutih kartona te dva crvena igračima na klupi Natrona. Dva žuta je dobio Venes Huskić u gostujućem sastavu, a direktan crveni je dobio Ensar Šišić.

Ovo je bio prvi ovosezonski poraz za Natron, a prvi poraz je doživio i Baton, pa je tako momčad Krivaje poslije ovog kola preuzela čelo tabele sa 19 bodova.

U narednom kolu, koje je već na rasporedu u srijedu, Natron će ugostiti Mošćanicu, dok će Krivaja gostovati u Visokom ekipi Bosne.