Krivaja stigla dva gola zaostatka protiv Famosa

NK Krivaja danas je remizirao u susretu 24. kola Druge lige FBiH – Centar u Hrasnici (Sarajevo) protiv domaće ekipe FK Famos, a konačan rezultat je bio 2:2.

Susret je pružio dva različita poluvremenu, prvo u kome je domaća ekipa dominirala igrom, te drugo u kome je Krivaja pokazala više volje i umijeća.

Nakon uvodnih nekoliko minuta susreta, a gdje je Krivaja imala blagu inicijativu, ostatak poluvremena je apsolutno pripao domaćinima.

Famos je poveo u 35. minuti poslije jedne kontre preko Dželaluddina Repuha te se i na pauzu otišlo pri rezultatu 1:0 za domaće. U 51. minuti Famos je odvustručio preko Denisa Pandže i tada je sve upućivalo na to da će bodovi ostati u Hrasnici.

Ipak u posljednjih pola sata Krivaja je pokazala jednu novu energiju, uslijedio je ‘blitzkrieg’ i izjednačenje. U 61. minuti Maid Lišić je smanjio na 2:1, da bi samo četiri minute kasnije Mirsad Šijerkić vratio stvari na početak i pogodio za 2:2.

Do kraja susreta viđeno je još nekoliko prilika na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo.

Stupčanica je od ekipa iz top pet jedina stigla do pobjede u ovom kolu, te je ekipa iz Olova iskoristila poraz Borca i 47 boda na svom kontu prišla na pet bodova zaostatka. Famos s ovim bodom ima 44, a Krivaja 43 boda.

U narednom kolu NK Krivaja će u Zavidovićima ugostiti NK Kolina, a prije toga će u srijedu u Zenici igrati susret četvrtfinala Kupa BiH protiv FK Fortuna.