Krivaja vodila protiv Čelika, pa huligani prekinuli susret

NK Krivaja iz Zavidovića danas je na Gradskom stadionu u Zavidovićima igrao prijateljsku utakmicu protiv NK Čelik iz Zenice.

Ovo je bila generalka za domaću ekipu uoči nastavka sezone u Drugoj federalnoj, odnosno, priprema za Zeničane uoči nastavka Kantonalne lige.

Gosti su imali podršku oku 100 svojih “navijača”. Iako na terenu nije bilo incidenata, grupa gostujućih navijača od oko 40-50 osoba je u drugom poluvremenu poslije nekoliko ubačenih pivskih flaša  na teren odlučila obračunati se i s nekolicinom domaćih pristalica koji su bili na suprotnoj stranici, odnosno, na trening terenu izvan stadiona.

Veći dio prisutnih, među kojima je bilo i djece, pobjegao je kada su navijači Čelika krenuli na njih, a s nekolicinom koji su ostali su se tzv. “Robijaši” odlučili fizički obračunati.

Neki navijači su kasnije potrčali i za domaćim igračima od kojih su neki pobjegli u svlačionici. Policija je uspjela poslije dolaska pojačanja prekinuti sukob, a utakmica je prekinuta.

Kada je riječ o dešavanjima na zelenom terenu, prvo poluvrijeme nije ponudilo puno uzbuđenja, po nekoliko poluprilika na obje strane, ali napadači nisu bili raspoloženi. Svakako, najbolju priliku su imali igrači Čelika kojima je u završnici prvog poluvremena dosuđen penal, ipak novi golman Krivaje Muhamed Dehić je odbranio udarac s bijele tačke Gabrijelu Popoviću.

Domaća ekipa bolje otvora drugo poluvrijeme i stiže do prednosti. Igrala se 55. minuta kada Kemal Ćosić iz slobodnog udarca pogađa bliži golmanov ugao i donosi prednost Krivaji.

Domaća momčad je brzo udvostručila prednost. U 61. poslije polukontre Krivaje za 2:0 loptu u mrežu šalje Maid Lišić. Prekid utakmice se dogodio desetak minuta prije kraja.