Krivajašice slavile i na neugodnom gostovanju u Brčkom

Rukometašice ŽRK Krivaja večeras su u Brčkom savladale domaću ekipu ŽRK Jedinstvo u susretu 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Obje ekipe su susret dočekale na diobi trećeg mjesta i sa 10 bodova na svom kontu, a na kraju su uspješnije bile Zavidovićanke koje su stigle do treće uzastopne pobjede rezultatom 26:28 (14:16).

Domaće rukometašice su u uvodu susreta uglavnom imale prednost od jednog ili dva gola, sredinom poluvremena na semaforu je bilo 7:7, a potom se u narednih nekoliko minuta igralo gol za gol.

Rukometašice Krivaje poslije dvadesetak minuta igre prvi put vode rezultatom 10:11, na tri minute do kraja su imale plus tri (12:15), a na odmor se odlazi s rezultatom 14:16.

U drugom poluvremenu Krivajašice su zaigrale još bolje te koriste prilike koje su im pružile rukometašice Jedinstva, a sredinom drugog poluvremena su imale i sedam golova prednosti kada je rezultat bio 18:25.

Poslije time-outa domaće su konsolidovale svoje redove, te su napravile seriju od 5:1 i na sedam minuta do kraja stigle do 23:26, nakon čega iz tabora Krivaje pozivaju minut odmora.

Uspjele su domaće da potom postignu još jedan gol, ali su ipak igračice Krivaje u posljednjim minutama zadržale koncentracije i uglavnom imale tri gola razlike, a u konačnici je rezultat bio 26:28.

Najefikasnija kod domaćih je bila Ajla Alikadić sa 12 pogodaka, a pet je postigla Marijana Sorak. U sastavu Krivaje Nejla Maglajkić i Alena Latifović su postigle po šest golova, a četiri je dala Amna Mehinagić.

U narednom kolu u Zavidovićima će gostovati rukometašice Izviđača iz Ljubuškog.