Krivajini dječaci bronzani na državnom prvenstvu

Danas je u Ljubuškom odigrano finale državnog prvenstva u rukometu za selekciju igrača rođenih 2008. godine i mlađi. Na završnici državnog prvenstva je nastupila i selekcija RK Krivaja, a koja je stigla do bronzane medalje.

Krivajini dječaci su jučerašnji dan okončali sa omjerom od dvije pobjede i jednog poraza. U prvom susretu su bili bolji od vršnjaka iz Visokog koji nastupaju za RK Bosna rezultatom 23:15, a potom i od RK Borac sa 36:24. Prvi poraz su doživjeli od drugog banjalučkog tima, dječaka iz ŠR BL, a rezultat je bio 23:26.

Današnji program Krivaja je počela sa pobjedom protiv domaćina turnira RK Izviđač, a zahvaljujući pobjedi rezultatom 28:22 ostvarili su plasman u polufinale i tako zakazali duel sa RK Kozara.

Zavidovićanima je za jedan gol izbjeglo finala, a ekipa Kozare je golom na isteku vremena stigla do pobjede rezultatom 33:32.

U utakmici za treće mjesto Krivaja je savladala MRK Sloga GVU sa 28:21, dok je prvo mjesto pripalo rukometašima Kozare koji su bili bolji od ŠR BL u finalnom meču.