Krunić: Bio je čist penal, Petev je najbolji selektor otkako sam ovdje

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić govorio je za medije poslije večerašnjeg poraza naše selekcije od Francuske (0:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Zadovoljni smo igrom, ali ne i rezultatom. Pokazali smo da možemo igrati sa svima pa tako i protiv svjetskog prvaka. Sigurno da nije bila laka utakmica. Došli su pod imperativom pobjede protiv kiksa u prvoj utakmici kod kuće, igrali su u najjačem sastavu, a mi smo pokazali zube i pokazali da možemo sa svima da igrama“, rekao je Rade Krunić.

Po meni je bio penal, dobio sam udarac s leđa i mislim da je to po svim kriterijima jedanaesterac. I ja jedva čekam da vidim video, da vidim kako je to izgledalo sa strane. Ono što sam osjetio i kako je to meni izgledalo u tom trenutku to je bio čist penal. Ja sam dobio čist udarac i poslije toga udarca sam i teško nastavio da igram, imao sam bol u listu. Ostaje žal za tim, ali Bože moj, možda će se vratiti u nekoj drugoj utakmici“, prokomentarisao je spornu situaciju iz završnice meča.

Pored takvog dočeka koji nije zaslužio, po meni je on najbolji selektor otkako sam ja ovdje. Igrali smo ovu utakmicu i za njega. Mislim da je dobro pripremio utakmica. Ovo će nam značiti u budućem periodu zbog samopouzdanja“, rekao je Krunić za selektora Ivayla Petava.