Maglajlije s reprezentacijom Katara ponovo postali prvaci Azije u rukometu

Rukometna reprezentacija Katara sinoć je pobjedom u finalu protiv Japana 30:24 (14:11) osvojila Prvenstvo Azije koje se igralo u Bahreinu i tako po šesti put postala prvak kontinenta.

Selekcija Katara je na posljednjih šest prvenstava Azije osvojila isto toliko zlatnih medalja, a baš kao što je bio slučaj i prije dvije godine, značajan doprinos u osvajanju trofeja dala su dvojica Maglajlija, Eldar Memišević i golman Anadin Suljaković.

Suljaković ima 25 godina i član je njemačkog HSG Wetzlar, a također nastupao je jedno vrijeme u Kataru. Memišević koji igra na poziciji krila s 31 godinom već ima pozamašno rukometno iskustvo, trenutno je član katarskog Al Rayyana, a odavno je premašio i brojku od 100 nastupa za selekciju Katara.

Osim njih dvojice, a koji su karijeru počeli u RK Maglaj, u dresu katarske reprezentacije nastupa i Bilal Lepenica iz Goražda, također na poziciji golmana, a koji je trenutno član ekipe Al Duhail SC.

U sinoćnjem finalu Memišević je postigao jedan gol, dok je Suljaković zabilježio četiri odbrane, a u konačnici je proglašen i za najboljeg golmana prvenstva.