Maglajlije u dresu reprezentacije Katara na Svjetskom prvenstvu u rukometu

Maglajlije Anadin Suljaković i Eldar Memišević nastupit će na Svjetskom prvenstvu u rukometu za selekciju Katara.

Prvenstvo svijeta koja se igra od 11. do 29. januara u Poljskoj i Švedskoj okupit će 32 rukometne selekcije, a selekcija Katara će nastupiti u grupi E, te će u poljskim Katowicima odmjeriti snage sa Njemačkom, Alžirom i Srbijom.

Ovaj dvojac koji je prve rukometne korake napravio u rukometnoj školi RK Maglaj već niz godina nastupa za selekciju Katara, a što naročito vrijedi za tridesetogodišnjeg Eldara Memiševića, koji igra na poziciji desnog krila, te koji je 2015. godine s ovom reprezentacijom bio viceprvak svijet.

Njegov mlađi kolega dvadesetočetverogodišnji Anadin Suljaković igra na poziciji golmana, a obojica su prošle godine reprezentaciji Katara pomogli da dođe do pete uzastopne titule prvaka Azije.

Memišević ima preko stotinu nastupa za selekciju Katara, a trenutno nosi dres tamošnjeg kluba El Jaish SC, dok Suljaković nastupa za njemačkog Bundesligaša HSG Wetzlar.

Osim njih, za selekciju Katara nastupa i još jedan igrač iz Bosne i Hercegovine, a riječ je o Bilalu Lepenici koji također igra na poziciji golmana.