Maleni Omar iz Maglaja treba našu pomoć: Hitno potrebna sredstva za liječenje u inostranstvu

MMA borac iz Maglaja Selver Mahmić podijelio je s javnošću tužne vijesti i apel za pomoć u liječenju njegovog sina Omara, kojem je dijagnosticiran tumor.

Cijelu priču podijelila je regionalna organizacija Fight Nation Championship s adresom u Zagrebu, u kojoj se Mahmić etablirao kao perspektivan MMA borac, a zbog svega je morao otkazati svoj nastup na decembarskom događaju u sarajevskoj Zetri (16.12.).

Kako je objavljeno, Omar je nedavno imao dvije operacije nakon kojih su iscrpljene sve mogućnosti njegovog liječenja u Bosni i Hercegovini.

Nastavak liječenja je nužno nastaviti u Istanbulu gdje se Omar trenutno i nalazi sa svojom obitelji. Potrebna je brza reakcija svih nas jer se radi o izrazito agresivnom tumoru i doslovno je svaki sat bitan“, objavio je FNC.

Za nastavak Omarovog liječenja hemoterapijom biti će potrebno pokriti troškove od 40.000 eura, a plan je da se se sa terapijom krene u ponedjeljak.

Iz FNC-a su saopćili i kako će Mahmiću već danas uplatiti honorar za meč koji je trebao imati u Zetri, iako se na kraju neće boriti. Liječenju Omara Mahmića možete pomoći uplatom na račun:

Uplate iz BiH: 1994626010542421 Selver Mahmić

Uplate izvan BiH: Selver Mahmić IBAN: BA391994626010542421
SWIFT: ABSBBA22 SPARKASSE BANK, d.d. BIH

Mahmić je dosad u MMA karijeri imao tri profesionalne borbe. U finalu FNC turnira Armagedon poražen je od Davida Sivonjića, a potom je vezao dvije pobjede jer je savladao Michaela Realija i Nemanju Milakovića. Ranije je svoju karijeru Mahmić gradio u kickboxu.

Izvor: Klix