Merhamet u Zavidovićima i Maglaju počeo prikupljanje potrepština za Siriju i Tursku

MDD “Merhamet” nastavlja s prikupljanjem pomoći za stanovništvo Sirije i Turske pogođeno zemljotresom, a osim akcije prikupljanja novčanih priloga počela je i akcija prikupljanja osnovnih potrepština.

Na osnovu upustva Ambasade Republike Turske i centrale Merhameta, regionalni odbor za potrebe stanovništva koje je pogođeno razornim zemljotresom u Republici Turskoj prikuplja sljedeće potrepštine: deke, jastuci, posteljine, hrana za bebe, pelene za bebe, konzervirana hrana, kape, šalovi, rukavice, čarape, jakne, unutrašnji veš – muški, ženski i dječiji, grijalice, termos boce.

Molimo sve one koji žele da nešto daruju da se pridržavaju ovog uputstava, da se ne zatrpavamo stvarima koje nisu prioritetno potrebne u ovom momentu i da se stvari pakuju primjereno što manje zapremine kako bi bilo moguće što više istih dostaviti. Također vas molimo da stvari budu oprane i čiste, navode iz Merhameta.

Navedene stvari će se prikupljati u sjedištu Regionalnog odbora Maglaj kod Policijske stanice (kontakt telefon 032/603-202), te u Osnovnom odboru Zavidovići (kontakt telefon 032/878-691).

Iz zavidovićkog odbora su istakli da sutrašnja akcija traje od 9 do 12 sati, a dodatne informacije su moguće i putem broja telefona 061/406-456.