Milošević i Džeko zadovoljni prikazanim protiv Lihtenštajna

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Vaduzu rezultatom 0:2 savladala domaći tim Lihtenštajna u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Savo Milošević je istakao zadovoljstvo viđenim i pristupom koji su pokazali bh. reprezentativci.

“Čestitam momcima na pobjedi. Prezadovoljan sam, naročito prvim poluvremenom. U drugom poluvremenu smo zbog prekida malo izgubili ritam i napravili smo izmjene da bi sačuvali igrače za utakmicu protiv Portugala za tri dana. Mislim da su i gledaoci koji su bili na stadionu i pored malih ekrana mogli da budu zadovoljni sa onim što smo prikazali. Prije svega mislim da mogu biti zadovoljni odnosom i ozbiljnošću tokom svih 90 minuta. Jedina zamjerka koju imam je realizacija, ali možda je i bolje tako da nešto sačuvamo za ponedjeljak. Igrači su prihvatili da je ovo jedan novi početak, da znamo šta je cilj i da od danas krenemo ka tome“, rekao je selektor Savo Milošević.

Lihtenštajn je arhiviran, sve misli su usmjerene ka utakmici sa Portugalom.

Ne bih se složio sa konstatacijom da mi protiv Portugala nemamo šta mnogo da izgubimo. I te kako imamo, ali možemo i mnogo da dobijemo. Čeka nas drugačija utakmica, mnogo kvalitetniji protivnik, igraće ofanzivnije i ostavljat će nam više prostora. Ako budemo imali ovaj odnos tokom svih 90 minuta, uz dobru energiju koju mislim da smo sačuvali, mislim da smo jako blizu dobrog rezultata“, mišljenja je srbijanski stručnjak koji je pobjedom debitovao na klupi bh. reprezentacije.

Kapiten Edin Džeko odigrao dobar meč iako se nije upisao u listu strijelaca, a iz igre je izašao tri minute prije isteka regularnog dijela susreta,

Svašta nešto se izdešavalo za proteklih devet mjeseci. Nije lako kada se promijeni toliko selektora, jer svaki selektor ima svoju filozofiju koju mi treba da usvojimo. Za ovih nekoliko dana, mislim da smo uspjeli da prihvatimo zahtjeve selektora. Ovo što je bilo u prošlosti definitivno nismo mi, nije ono naše najbolje što imamo. Šteta je što pobjeda nije bila ubjedljivija“, riječi su Edina Džeke.

Dodatna motivacija za utakmicu protiv lidera naše grupe nije potrebna.

Nama je dovoljan motiv što igramo za reprezentaciju, a svakako da protivnik kao što je Portugal dodatno motiviše. Nismo favoriti, iako igramo na domaćem terenu. Riječ je o jednoj od najboljih selekcija u Evropi, mi ćemo dati maksimum i vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno“, iskreno je zaključio bh. kapiten.

Amar Rahmanović je nakon nekog vremena ponovo obukao reprezentativni dres i odmah postigao svoj prvi pogodak za Zmajeve.

Mogla je ova pobjeda da bude uvjerljivija i sa te strane mi je žao, pogotovo jer sam ja imao dosta šansi. Ipak, ovaj pogodak je ispunjenje mog dječačkog sna da postignem gol za reprezentaciju, poljubim grb i na to sam jako ponosan. Ova utakmica je najviše pomogla novom selektoru da stekne uvid u naše mogućnosti i već sada u autobusu moramo početi pripreme za Portugal“, kazao je Amar Rahmanović.