Milošević nakon Slovačke: Rezultat izostao u odnosu na prikazano

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je porazom od Slovačke okončala kvalifikacije za EURO 2024, a Slovaci su u Zenici slavili rezultatom 1:2.

Selektor Bosne i Hercegovine Savo Milošević bio je vidno zadovoljniji večerašnjom utakmicom nego prije nekoliko dana nakon debakla u Luksemburgu, a uprkos novom porazu.

Žao mi je momaka, jer je rezultat na kraju utakmice izostao u odnosu na ono što smo prikazali, ali je osjećaj definitivno drugačiji nego prije nekoliko dana uprkos porazu. Zadovoljan sam onim što smo prikazali. Taktički je svaki pojedinac ispoštovao ono što smo se dogovorili od prvog do posljednjeg minuta, pa čak i više od toga. Sa igračem manje uložili su dodatni napor. Bašić je na debiju trčao 90 minuta u visokom ritmu protiv ozbiljnog protivnika, tako da smo dobili još jednog igrača za buduće utakmice. Bilo je još pozitivnih stvari i još neki igrači su me prijatno iznenadili. Sada imam jasnu sliku o timu na koji računam za baraž utakmice. Teren je jedino mjerilo. Igrali smo večeras bez velikog broj igrača, ali se to većim dijelom susreta nije osjetilo. Ono što je veoma važno je da su ovi momci vidjeli da mogu. I kada smo ostalo na terenu sa 10 igrača, vidjela se ta njihova želja i vjera u vlastite mogućnosti“, rekao je selektor Savo Milošević po završetku utakmice.

Kapitensku traku sinoć je nosio Gojko Cimirot, koji je također imao sličan ugao gledanja na utakmicu.

Velika je čast predstavljati zemlju, a pogotovo biti kapiten reprezentacije. Dali smo svoj maksimum večeras, odgovorili zahtjevima selektora, ali nas je crveni karton poremetio. Borili smo se i sa 10 igrača, primili gol iz kornera… I pored poraza, mislim da možemo biti zadovoljni. Iza nas su loše kvalifikacije, ali srećom imamo baraž i priliku da to ispravimo. Imamo kvalitetan tim i ako se budemo borili kao večeras i ginuli jedan za drugoga, možemo doći do cilja u martu“, smatra Gojko Cimirot.

Bh. reprezentacija će u četvrtak saznati protivnike za utakmice baraža, a koje su na programu u mjesecu martu naredne godine.