Ministar Arnel Isak posjetio načelnika Zavidovića Hašima Mujanovića

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnel Isak posjetio je jučer Zavidoviće, a kojeg je u posjetu primio Općinski načelnik Hašim Mujanović.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim projektima iz oblasti cestogradnje, prostorno-planskog uređenja i zaštite okoline u ovom gradu. Posebno su istaknuti najavljeni projekti izgradnje kružnog toka, sanacije asfaltnog zastora na regionalnim cestama na području ove općine, te posljednje faze projekta izgradnje pretovarne stanice za otpad sa svom pratećom opremom.

Mi smo velika općina, sa više od 380 kilometara puteva i u njihovom održavanju nam dobro dođe svaka pomoć, a najveću pomoć dobijamo upravo od ministarstva na čijem je čelu ministar Isak. Tokom ove posjete ja sam informisao resornog ministra o potrebama samog grada Zavidovići, o svemu što je u nadležnosti ovog ministarstva i dobio sam čvrsta uvjerenja i garancije da će ministar Isak dati sve od sebe da izgradimo kružni tok i uredimo putnu infrastrukturu u slivu rijeke Gostović. S obzirom na to da je ministar i do sada održavao obećanja i datu riječ, ja ne sumnjam da će i ova godina biti uspješna za grad i građane Zavidovića“, kazao je načelnik Zavidovića Hašim Mujanović.

Pored razgovora s Mujanovićem, ministar Isak posjetio je i Javno komunalno preduzeće Radnik, u kojem se privode kraju radovi na izgradnji i opremanju pretovarne stanice za otpad. Direktor ovog preduzeća Amer Halilović upoznao je posjetitelje sa aktuelnom nabavkom novog kamiona za pretovarnu stanicu, ali i sa nabavkom 2500 kanti za otpad koje će biti podijeljene građanima, što je i posljednja faza projekta prikupljanja i odvoza otpada na području Zavidovića.

Ministar Isak je istaknuo zadovoljstvo aktivnostima koje lokalna administracija provodi u Zavidovićima, iskazavši i podršku svim naporima za poboljšanje života građana u ovom gradu.