Ministar MUP-a ZDK Benjamin Sinanović najoštrije osudio ubistvo žene u Zavidovićima

U nedjelju 24. septembar 2023. godine, u objektu pekare “Central” u ulici Zlatnih ljiljana u Zavidovićima, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, pri čemu je život izgubila Aida Dendić, radnica pekare.

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Benjamin Sinanović najoštrije osuđuje ovaj gnusni čin nasilja nad nedužnom ženom koji je, zbog svoje brutalnosti, potresao ne samo grad Zavidoviće nego cijelu Bosnu i Hercegovinu, pa i region. On duboko saosjeća sa članovima porodice i prijateljima ubijene Aide Dendić i, u svoje ime i u ime uposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, izražava im najiskrenije saučešće, saopštenje je iz MUP-a ZDK.

Ministar Sinanović, povodom nemilog slučaja u Zavidovićima, izražava svoje čvrsto uvjerenje da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, pridržavajući se ustavnih i zakonskih okvira svog djelovanja, nastaviti da se, svim raspoloživim sredstvima, bore protiv društveno neprihvatljivih i nezakonitih ponašanja, stavljajući poseban akcenat na one aktivnosti grupa i pojedinaca koje bi za rezultat mogle imati gubitak ljudskih života. Slučajevi poput ovog u Zavidovićima, stav je ministra Sinanovića, ne smiju nas obeshrabriti. Oni nas obavezuju da, angažujući sve svoje ljudske i materijalno-tehničke potencijale, ostanemo dosljedni svojoj misiji čuvara reda i mira i, duboko svjesni da su oči svih obespravljenih uprte u nas, istrajemo u borbi za najveći mogući stepen sigurnosti građana Zeničko-dobojskog kantona i njihove imovine.