Ministri Konaković, Delić i Hrnjić posjetili gradonačelnika Mujanovića

U okviru svojih redovnih aktivnosti i posjeta gradovima i općinama danas su u Zavidovićima boravili Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić i Kemal Hrnjić, Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. U svom Kabinetu goste je primio  Gradonačelnik Hašim Mujanović.

Prilikom posjete, ministar Elmedin Konaković i gradonačelnik Hašim Mujanović su razgovarali o radu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, kao i o odnosima i stavovima zapadnih zemalja, prema Bosni i Hercegovini.

Ministar Adnan Delić izrazio je zadovoljstvo efikasnom saradnjom Ministarstva rada i socijalne politike i zaposlenika Gradske uprave Zavidovići, posebno ističući njihovu brzu obradu zahtjeva za raspodjelu financijske pomoći Europske unije s namjerom suočavanja s energetskom krizom.

Ministar Kemal Hrnjić istakao je da je osnovni fokus Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva jačanje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje putem pružanja finansijske podrške proizvođačima hrane. Ovaj pristup će doprinijeti poboljšanju konkurencije poljoprivrednih proizvoda kako na lokalnom, tako i na globalnom tržištu.

Ministri Adnan Delić i Kemal Hrnjić istakli su da je namjera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine zadovoljiti potrebe svakog građanina te su izrazili ličnu spremnost za podršku u ostvarivanju ključnih projekata u Zavidovićima.

Pomoćnici gradonačelnika Mujanovića, Idriz Alihodžić i Izet Bašić su zahvalili ministrima Deliću i Hrnjiću na korektnom pristupu prema Gradu Zavidovići, izražavajući nadu da će se saradnja nastaviti i ojačati u idućem razdoblju.

Ministri su izrazili zahvalnost Gradonačelniku na gostoprimstvu i srdačnom odnosu, nakon čega su posjetili Centralno spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima gdje su položili cvijeće i odali počast.