Miralem Pjanić: Idemo dalje, vidjet ćemo šta možemo uraditi protiv Francuske

Poslije večerašnjeg remija reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Finske (2:2) javnosti se obratio Miralem Pjanić, strijelac prvog gola za našu reprezentaciju.

Došli smo ovdje da pokušamo da uzmemo sva tri boda, nažalost nismo uspjeli u tome. Mislim da smo imali dobre šanse, pogotovo u prvom poluvremenu, dobre prilike na 1:1, nismo ih iskoristili. Na kraju smo poveli, pa brzo izgubili tu prednost, do kraja utakmice smo se borili i pokušali da uzmemo bar taj bod. Na kraju smo pokušali još malo da pritisnemo protivnika, da pokušamo da uzmemo sva tri boda. Idemo dalje, pripremiti ćemo se za slijedeće utakmice, neće biti lahko, ali imamo dosta vremena da se pripremo i sve je moguće“, rekao je Miralem Pjanić.

Ekipa se borila, ni teren nije bio idealan za igru, ali mislim da je ekipa bila složna i da smo se svi borili jedni za drugog i to je dobro za budućnost i tako treba da bude kad igraš za reprezentaciju. Sad ide utakmica u subotu, pa opet u srijedu protiv Francuske, imat ćemo vremena da se pripremimo za te dvije utakmice i da budemo što spremniji. Znamo da nas očekuje teška utakmica, ali nećemo se predavati naravno. Svi dajemo sve od sebe i vidjet ćemo šta ćemo uraditi u srijedu“, dodao je popularni Mire.