Mlade Krivajašice stigle do titule prvaka BiH

Ovog vikenda Zavidovići su bili domaćini završnice državnog prvenstva za rukometašice u konkurenciji 2007. godišta i mlađe, a uloga domaćina završnice je pripala ŽRK Krivaja. Domaće rukometašice su se u konačnici i okitili zlatnom medaljom, a nakon današnje pobjede nad ŽRK Sloga 2013 iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja u finalnom meču

Na završnici je učešće uzelo osam ekipa smještenih u dvije grupe, a pored domaćih Krivajašica i ekipe Sloge, na turniru su još nastupili HŽRK Zrinjski, ŽRK Živinice, ŽRK Knežopoljka, ŽRK Izviđač, ŽRK Leotar i RA Vitez.

Po pet mečeva grupne faze u grupama A i B je odigrano jučer, dok je po jedan meč u obje grupe odigran jutros, čime smo dobili učesnike polufinala.

S maksimalne tri pobjede u grupi A prva je bila ekipa Krivaje, dok su rukometašice Sloge 2013 bile druge s dvije pobjede. Živinice su bile treće, a rukometašice Zrinjskog četvrte.

Plasman iz grupe B u polufinale kao prvoplasirana ekipa je obezbijedila Knežopoljka s tri pobjede, dok su druge bile rukometašice Izviđača. Treće mjesto u grupi su zauzele djevojke iz Viteza, a četvrta pozicija je pripala Leotaru.

U polufinalnim mečevima Krivaja je bila sigurna protiv Izviđača sa 32:23, dok je Sloga nadigrala Knežopoljku sa 31:27.

Prije velikog finala odigran je susret za treće mjesto, u kome su rukometašice Knežopoljke iz Kozarske Dubice pobijedile Izviđač iz Ljubuškog sa 29:28.

U finalnom meču domaće rukometašice Krivaje su bile sigurne sa 31:26 protiv Sloge 2013 iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, čime su se tako stigle do naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

Iz sastava Krivaje dolazi i najbolja golmanica turnir, a to priznanje je odnijela Lamija Mujkić, dok je Krivajina Vildana Bajrić najbolja igračica turnira. Sarah Hadžiabulić iz Sloge je prvi strijelac završnice turnira.

Treba istaći da je do trofeja na završnici državnih prvenstava stigla i Krivajina selekcija 2011. godište i mlađe, a koja je došla do trofeja viceprvaka na završnici u Ljubuškom. Krivajašice su u finalnom meču poražene od domaće ekipe ŽRK Izviđača.