MUP ZDK: 10 saobraćajnih nezgoda u kantonu, u Kaknju ukradene šine s pruge

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 13 slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK za 9. mart.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Jučer je 14:05, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića u Zenici, prilikom legitimisanja i pregleda lica S.E. rođenog 1996. godine, iz Zenice, pronađen sadržaj biljne materije težine 0,60 grama od strane policijskih službenici Policijske stanice Centar, a koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U vremenskom periodu od između 5. i 9 marta, na željezničkoj stanici u Kaknju, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa 16 komada šina željezničke pruge vlasništvo JP „Željeznice Federacije BiH“ d.o.o. Sarajevo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.