MUP ZDK: 13 saobraćajnih nezgoda

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u biltenu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za 18. mart.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kada je riječ o evidentiranim kriminalitetima, u Zenici je u 17:25, u ulici Goraždanska, izvršenim legitimisanjem i pregledom policijskih službenika lica J.E. rođenog 2000. godine, iz Zenice, pronađen sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a lice J.E. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U Kaknju je u 14:30, u ulici 311. lahke brigade, prilikom legitimisanja i pregleda lica H.Dž. rođenog 1982. godine od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj pronađen sadržaj biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Jučer se nešto iza 14 sati, na magistralnom putu M17 u tunelu Karaula u mjestu Tatarbudžak, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Peugeot” kojim je upravljalo lice J.V. rođeno 1967. godine, iz Žepča, koje je zadobilo lakše tjelesne povrede i putničko motorno vozilo marke “Golf” kojim je upravljao vozač Č.S. rođen 1960. godine, iz Žepča, a koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.